Aug 26, 2010

copycat , plagiat or whatever u call it

atoi~ atoi~
apa nak jadi lah zaman sekarang ni..
semata mata mahu glamour, popular or mahu nampak cool,
sanggup mengopy paste dan memplagiat hasil buah fikiran orang lain!
sudah lah mengopy hak cipta blogger lain, menuduh pula orang lain yang mengopy paste hasil kerja dia..
benda ni benda budak budak kot..
budak budak je yang buat kerja ni..

saya menulis bukan lah mahu mengumpat atau memalukan sapa sapa,
tapi mahu membuka mata anda anda dan anda...
tak salah kita mahu ikut orang lain,  
tapi agak agak lah wei~!
ikut sebagai rujukan dah la, mintak izin dulu ke, 
lepas tu pandai pandai lah fikir guna otak macam mana nak variasikan, cantikkan blog anda..
biar hasil tu datang dari kepala anda sendiri..
kalau ada sambutan, 
baru lah boleh bangga.. sampai kembang bontot pon tape.

ini tidak, dari post, gambar sampai lah ke header pun tiru orang sejibik jibik!
jangan buat sampai orang disekeliling anda marah..
buruk padahnya~!


terlajak perahu boleh diundur,
terlajak perbuatan, padan lah muka.




p/s : konklusi ini di cipta daripada pemerhatian yang dibuat pada entry moy.
.

3 comments:

onethebomb! said...

ish2..nmpk sgt dia xde life..
me oso xska copy2 cat nih..

onethebomb! said...

yeayy,dh dpt komen :)

atiqah said...

eyup..maybe budak budak lagi kot..
tak tahu or tak terpikir yang benda ni bole bawa padah pada dia jugak...
tu lah, asik nk pk mahu glamour je..
semoga dia dpt pengajaran.... :)

tweet with me

 

This cute little bloggie is Designed by Cik Tiqa Template by Ipietoon Sponsored by Emocutez