Apr 13, 2013

Layakkah aku menjadi isteri seorang perwira?






Assalamualaikum.
Tujuh hari lagi .








Title entry tak menahan kan ? Tapi ini serius okay .
Dia selalu cakap , "Macam mana Tiqa nak jadi isteri abang ni , manja sangat ni" . 




Seriously Tiqa manja sangat - padahal anak sulong =.=''
Tiqa jenis yang cepat merajuk padahal bakal suami seorang army , yang garang , yang biasa mengajar anak buah guna senjata - okay obviously sangat garang . 
Tiqa dalam diam kagum macam mana dia boleh tahan dengan perangai Tiqa yang mengada-ngada sangat ni .
Dia selalu cakap "Tiqa kena kuat , Tiqa tak boleh manja macam ni , Tiqa bakal jadi isteri askar
Seriously kadang-kadang mengalir air mata ni . "Layakkah aku jadi isteri dia , aku tak kuat , aku senang menangis , aku selalu cepat risau keselamatan dia padahal dah memang itu tugas dia"



InsyaAllah lepas kahwin dia akan naik pangkat Sarjan - sekarang Korperal , orang kata rezeki kahwin .
Dan ada khabar angin yang dia mungkin akan posting ke Sabah , kem Tanduo yang akan dibuka - lambat lagi . 
Dia cakap dia nak Tiqa tinggal kat semenanjung kalau dia kena posting sana . Tapi Tiqa tak nak . Tiqa nak duduk di sisi suami . Dia tanya "kalau kena ambush?" , Tiqa jawab , "tape Tiqa sanggup!" - dalam kepala terbayang Bukit Kepong .


Kuat ke Tiqa yang manja , cengeng , sememeh macam ni nak lalui hidup sebagai seorang isteri perwira ? Boleh ke Tiqa jadi tabah se tabah tabahnya di sisi dia , lelaki yang Tiqa cinta ?











Hanya doa je yang Tiqa mampu panjatkan . Semoga Allah tabahkan hati kami , panjangkan nyawa kami , panjangkan jodoh kami ke akhir hayat . Tiqa nak bahagia dengan dia dunia dan akhirat ! Moga Allah perkenankan permintaan Tiqa ni .


 
p/s : Doakan lah kebahagiaan kami dunia dan akhirat . Moga Allah kurniakan kebahagiaan dunia dan akhirat pada kamu semua juga ! ;')



.

13 comments:

Ifa Omar said...

InsyaAllah..pasti bleh! stiap org mampu berubah seiring ngan apa yg dilaluinya.. apapun tahniah! moga apa yg diimpikan tercapai :)

Miss Xyz said...

huyoo, akak ;) Banyak2 kan doa supaya Allah beri rezeki dan keselamatan yer

tiqa tia said...

;;;;;;;;

InsyaAllah tiqa akan try berubah untuk kebaikan kami :)
Thanks ye Ifa and miss xyz :)


;;;;;;;;

aZuE gUrRy said...

xpe tiqa..tiqa kan seorang yg tabah..azue konfem tiqa mampu..gudluck my dear.. =)

shameel Iskandar said...

salam kunjungan tiqa.Moga rumahtangga yg bakal dibina nanti sentiasa dlm dakapan dan naungan rahmat dan redha Allah.

Leeyana Amzar said...

congrats dear bakal naik pelamin.. manja itu sweet :)

tiqa tia said...

Thanks sgt sgt azue.. ishaAllah titqa akan Cuba sedaya upaya tiqa (^-^)/

tiqa tia said...

Thanks shameel.. Aminn.Aminn.

tiqa tia said...

Thanks leeyana (^o^)v Hehe.Hehe.

fae jamal said...

in shaa Allah. tiqa kena kuat :)

tiqa tia said...

isyaAllah !

thanks!

nurun said...

dont worry tiqa. kalo xsilap gaji suami masuk kt akaun iteri skit kn. bole shopping. just enjoy the life ya!

Anonymous said...

isyaAllah...klo kene posting ke Sabah better ikut....kat cini banyak dugaan utk kaum Adam.dan sebaik-baiknya ikutla walau kemana suami mu berada...sekurang-kurangnya dia tau isterinya masih di sisi...

tweet with me

 

This cute little bloggie is Designed by Cik Tiqa Template by Ipietoon Sponsored by Emocutez