Apr 3, 2013

Kad Kahwin DIY sudah siap !







YEAY ~ Kad kahwin DIY saya dah siap print dan selamat sampai ke tangan saya !



Mesti korang terkejutkan , lagi 18 hari majlis baru kad sampai ! T_____T Panjang ceritanya . B2B lain jangan ikut perangai Cik Tiqa ni ye T_____T Bertangguh-tangguh ! Lepas tu buat perangai , bila gaduh dengan Encik Tunang , terus malas / tak ada mood nak siapkan design kad . Mengada-ngada kan saya ? Lagi nak dekat kahwin , lagi kuat Cik Tiqa buat perangai , permainan setan kot ! Mungkin ini dugaan bertunang kami . Kerap sangat gaduh lepas tu buat drama hindustan T_____T



Ah , LUPAKAN SEMUA TU . Janji kad kahwin dah siap , lepas ni boleh pos kat kawan-kawan . Nak tengok tak kad nye ?





JENG JENG JENG ~~















Dan ini hasil nya !!













Tiqa sangat lah berpuas hati dengan kad ni selepas di print . Tak jauh beza cuma colour warna maroon tu jadi macam warna coklat sikit, Tiqa mmg expect benda ni terjadi sebab bila print memang colour lari sikit , but its okay , SANGAT berpatutan dengan harga kad ni ! Cuba teka harga kad ni jatuh berapa untuk sekeping ? 




RM 0.35 ! 




Ye ! TIGA PULUH LIMA SEN je sekeping ! memang murah . Tiqa print 1000 keping , so RM350 . Tiqa split 2 , Encik Tunang ambil 500 , Tiqa ambil 500 . Bayar pon split . Tiqa bayar RM175 je la ! wehoo~~ , RM 175 untuk 500 keping kad ! Sangat berbaloi-baloi untuk tahun 2013 ni !


Oh ya , Tiqa pun print banting kat tempat yang sama ! Guess how much harga bantingnya ! 


RM25 untuk 1 banting ! 



Sangat murah berbanding tempat lain ! Oleh kerana murah , Tiqa design 2 banting untuk di print . Hee~ Banting pon Tiqa design sendiri sebab Tiqa ni cerewet , Tiqa tengok macam tak best je design banting yang biasa orang buat . 2 banting jadi RM50 . 

So semuanya ;

RM350 + RM50 = RM400

Split 2 , jadilah RM200 saja .


Jom intai design banting Tiqa . 










Hasilnya ; 










Panjang gila banting ni , dah la murah . Memang berpatutan tau . So B2B kat luar sana yang masih nak mencari tempat untuk print kad kahwin / banting yang murah ? , Tiqa syorkan korang intai kadborongdotcom .



Korang boleh picit SINI untuk tahu macam mana nak design kad kahwin sendiri .



P/s : perasan tak Tiqa blurkan bahagian dada Tiqa . Jangan ditanya kenapa , paham-paham sendiri T_____T


.




6 comments:

deno said...

wah.. smeua da siap.. btw, tahniah! tiqa baru 22, alhamdulillah jodoh tiqa dah sampai :) deno ni bopren pun belum ada.. agak2 ada ke org nak org sakit mcm deno? entah

p/s: terima kasih atas sokongan tiqa.. btw, alhamdulillah deno rasa lebih baik hari ini :)

tiqa tia said...

deno tamo cakap mcm tu, tak baik... semua org Allah dah tentukan jodoh masing2....atas dunia dan akhirat nnt...insyaAllah, kuatkan semangat , nanti bahagia jugak akhirnya..amin..

cci said...

cantik.. pandai tika wat.. ^_^ buat sendiri lebih jimat..

tiqa tia said...

...

Malu la cci cakap mcm tu.. kalau cci buat lagi cantik ! tambah dgn dolly yg kiut miut tu... hihihi


...

cenderamata dari hati said...

lampu bola2 kecil (rotan/ benang pelbagai pilihan warna) boleh dijadikan hiasan bilik pengantin/pelamin/tempat mkn/ltk dlm pasu etc

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

Anonymous said...

Hi there! I could have sworn І've been to this blog before but after reading through some of the post I realized it'ѕ new to me.
Anyhow, I'm definitely delighted I found it and I'll be book-marκing and checking back often!


Μy web-sіte; how To get Bigger boobs naturally

tweet with me

 

This cute little bloggie is Designed by Cik Tiqa Template by Ipietoon Sponsored by Emocutez