Feb 4, 2013

Jenis blog yang tiqa tak boleh BW !









Salam semua reader(s) and blogger(s) . Tiqa nak kongsi dengan korang semua pasal masalah Tiqa bila blog walking T___T rasa nak mengamuk dengan lappy ni !



Serius laptop Tiqa ni sengaja nak minta dia ditukar . Dia ada masalah besar . Ada sesetengah jenis blog yang Tiqa tak boleh masuk atau komen-komen kat sana T___T Kalau Tiqa masuk blog jenis ni , laptop Tiqa akan hang , tersekat-sekat dan tak boleh gerak mouse ! Bila ini terjadi , Tiqa kena tutup cepat-cepat blog tu dan biarkan 10 minit , bila dia dah cool down , baru okay . 


So that , bila Tiqa masuk je blog jenis macam ni , Tiqa cepat-cepat tekan pangkah ! sorry ! sedih sebab kadang-kadang Tiqa nak sangat baca entry kat blog tu T___T




Kasihani lah Tiqa yang tak dapat BW ni T__T





So , nak tahu tak blog jenis macam mana yang Tiqa tak boleh BlogWalking ni ? 




  1. Blog yang ada salji turun , atau love turun . Ala yang benda-benda kecik turun dari atas sampai bawah tu . 
  2. Blog yang ada lagu tapi tak boleh pause atau stop kan . Serius Tiqa tak boleh lama-lama kat blog ni , nanti laptop terus hang ! 
  3. Blog yang mouse dia ada benda ikut ; contoh macam nama atau bintik-bintik . Bila kita gerakkan mouse , benda tu muncul .  
  4. Blog yang ada widget kat tepi-tepi blog . Lagi-lagi kalau widget tu bergerak . Contoh gambar kartun comel yang ajak follow blog dia , atau benda macam daun / bintang / benda shiny kat tepi blog yang bergerak tu . 





Kesimpulannya , blog yang banyak sangat widget sampai blog tu jadi berat . Blog macam tu Tiqa tak boleh masuk T___T Sorry sangat ! Tiqa suka blogwalking tapi terpaksa pangkah bila jumpa blog macam ni . Kadang-kadang Tiqa cuba masuk banyak kali sebab nak sangat baca entry nya . Kadang-kadang Tiqa cuma sempat baca dan tak sempat nak komen sbb laptop hang dulu . 



So , please . Sapa-sapa yang rasa blog dia berat sangat , bawa-bawa lah buang widget yang takde-pon-takpe . Tiqa tahu bukan Tiqa sorang yang mengalami macam ni , ada blogger lain yang tak boleh masuk site-site yang berat . Dulu Tiqa pon suka tempek widget yang comel banyak-banyak , tapi bila dah lama berblogging , semua Tiqa buang !
















p/s : kalau ada yang rasa blog Tiqa ni berat , SILA INFORM TIQA YE !





Bai . 

.

6 comments:

Nurlyla said...

blog akak boleh tak?

tiqa tia said...

blog akak ringan sangat ! boleh ! ehheheh :)

Aku Penghibur said...

agak sebab tu tiqa tak datang ke blog acik .. adehhh

KY said...

betul jugakan, wigget banyak akan memberatkan blog, jemputlah ke blog KY, tengok berat tak heee

tiqa tia said...

to acik : Wuwuwu.. Tiqa selalu jugak dtg blog acik bila ada entry yg best2 , tapi sempat baca , tak sempat komen sbb laptop hang dulu.. T___T Tunggu lah ada duit, beli lappy baru :(



to KY : jangan risau, tiqa mesti jenguknye blog yg dtg kt blog tiqa :)

.

AqOo C'iejah Chenta said...

Bkn nak kena format ke?
try ah tanya kat kdai komputer ke.. manataw ble selesaikan masalah.. :)

tweet with me

 

This cute little bloggie is Designed by Cik Tiqa Template by Ipietoon Sponsored by Emocutez