Feb 5, 2013

tutorial letak widget GooGle +




Tuto ini di request oleh Aireyn . Dia nak tahu macam mana letak widget google + ni kat blog . 




Contoh Widget Google + . 







Senang je nak letak benda alah ni . Sila tekan gambar tu kalau tak nampak eh :)


1) Pergi Dashboard korang dan pilih Layout .












2) Lepas tu tekan Add Widget . Mana-mana pon boleh sebab nanti boleh susun kat mana kita nak letak widget tu :)











3) Lepas tu pilih widget Google + Followers














4) Lepas tu akan keluar window macam ni , tukar sesuka hati korang . Lebar dan tinggi tu ikut lebar sidebar korang ye :) Kalau tak tau lebar sidebar korang , hentam je letak berape-berape , kalau terlebih besar , edit balik , kurangkan . Tiqa punya width : 190px , height : 200px .













5) Lepas save , korang boleh drag widget tu kat mana-mana korang nak letak dan tekan Save Arrangement . Dah save , boleh View blog korang .






Selamat mencuba ! 




Bai . 


.



3 comments:

Aireyn Ashra said...

patut laa selama ni tak jumpa sebab mmg takde layout guna template je tak upgrade sbb nnti semua hilang . huhu :(

KY said...

ooo...senang saja rupanya...thanks

tiqa tia said...

Aireyn : template hilang tape, bole buat baru :) tapi penat la kan T__T


KY : senang je :) sama2 !

tweet with me

 

This cute little bloggie is Designed by Cik Tiqa Template by Ipietoon Sponsored by Emocutez